به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ابراهیمی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: 180 سوال در نتیجه برگزاری جلسات متعدد با شورای مشورتی و محققان گردآوری شد که مبنای آسیبشناسی محلات مشهد است.
وی بيان کرد: موضوعاتی همچون مسائل فرهنگی محله، موضوعات اجتماعی محله، مسائل مربوط به حفظ و توسعه زیست محیطی، پاگیزگی فضاهای عمومی، سوالاتی در مورد بهداشت و سلامت روحی و روانی و شادی و نشاط در محله مورد توجه قرار دارد.
وي گفت: رعایت قوانین و مقررات در زندگی شهری و میزان مسوولیت پذیری اجتماعی ساکنین محله از دیگر پارامترهای آسیبشناسی محلات است.
ابراهيمي تاكيد كرد: میزان تعاملات افراد با همسایگان، توانمندی حل مساله در محله، اعتماد به همسایگان، عضویت در نهادها و موسسات غیردولتی، آسیبهای حوزه امنیت اخلاقی، مسائل اقتصادی و فضای کسب و کار در محله نیز در همین راستا مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وي بيان کرد: چگونگی گذراندن اوقات فراغت، میزان برخورداری محله از امکانات شهری همچون فضای سبز، کتابخانه، وسایل ورزشی، میزان احساس تعلق فرد به محله، توجه به ورزشهای همگاني نیز در آسیب شناسی مدنظر قرار دارد.
مسوول دبیرخانه شورای اجتماعی محلات مشهد تاكيد كرد: در کل، تمامی دغدغههای یک محله در قالب سرفصل هایی در اختیار 42 دبیر شورا قرار گرفته و آنان با مطرح کردن این سرفصلها به شکل سوال با 30 نفر از افراد هر محله، به آسیبشناسی موضوعات پرداختند.
وي با بیان اینکه هم اکنون از 149 محله موجود در مشهد 145 فعال بوده و اطلاعات 70 محله تاکنون جمع آوری شده است، اظهار کرد: این اطلاعات پس از گردآوری، در اختیار محققان و صاحبنظران مختلف قرار میگیرد تا به استخراج نتایج مربوطه بپردازند.
ابراهیمی با اشاره به اینکه نتایج حاصل از آسیبشناسی محلات مشهد میتواند در کاهش فاصله بین دیدگاه مسوولان و مردم موثر باشد، گفت: هم اکنون فاصله بین عینیت مسوولان و ذهنیت مردم نسبت به مسائل شهری، فرهنگی و اجتماعی زیاد است و استخراج نتایج پژوهشی این آسیبشناسی کمک میکند تا این فاصلهها کم شود.
وی گفت: همچنین برای هر محله دستورکارهای مشخصی تنظیم شده که از این به بعد بودجهها و اعتبارات شوراهای اجتماعی محله بر مبنای دغدغهها و اولویتهای شهروندان به مصرف برسد.
وي ياد آور شد: این آسیبشناسی سبب میشود حساسیتها و تیزبینیهای ساکنان محله نسبت به محیطی که در آن زندگی میکنند، افزایش یافته و ابعاد مشارکتی افراد در محلات خود به درستی تبیین شود.
ابراهیمی تصریح کرد: در مجموع همه این عوامل سبب میشود در سالهای آتی بودجهبندیهای شهرداری جهتدار شده و بر مبنای اولویتهای محله، اعتبارات به مناطق، نواحی و محلات اختصاص مییابد.
وي گفت: مسائل فرهنگی محله، موضوعات اجتماعی محله، مسائل مربوط به حفظ و توسعه زیست محیطی، پاگیزگی فضاهای عمومی، سوالاتی در مورد بهداشت و سلامت روحی و روانی و شادی و نشاط در محله مورد توجه شورا قرار دارد.
نظر شما